Германският национален отбор по футбол ще изиграе последните си мачове от подготовката за Евро 2024 срещу Украйна и Гърция, съобщи Германският футболен съюз. Мачът срещу Украйна ще е на 3 юни в Нюрнберг, а този срещу Гърция четири дни по-късно в Мьонхенгладбах. Германия е домакин на Евро 2024 и открива участието си на шампионата на 14 юни срещу Шотландия, а Унгария и Швейцария са другите съперници в груповата фаза.

"Украйна и Гърция са два борбени отбора, наскоро имахме трудности с опоненти от този тип“, каза треньорът Юлиан Нагелсман в изявлението на сайта на ГФС.

"Ето защо тези два отбора са точните съперници след предстоящите двубои с топ отбори като Франция и Нидерландия", добави Нагелсман. Германия играе срещу Франция в Лион в събота и Нидерландия три дни по-късно във Франкфурт. Украйна и Гърция са участници в плейофите за оставащите три места на Европейското първенство.

Германия завърши наравно 3:3 с Украйна миналата година, а последният им мач срещу Гърция беше победа с 4:2 на четвъртфиналите на Евро 2012. Германия започва подготовката си за Евро 2024 с лагер на 26-31 май в източната част на страната, преди да се премести в своя базов лагер за турнира в Херцогенаурах, като мачовете срещу Украйна и Гърция са част от тази финална фаза на подготовката.

"Последните мачове преди старта на турнира винаги са нещо специално. Отборът е в разгара на подготовката си, всеки един играч се бори за мястото си в отбора и националният селекционер може да изпробва последните детайли“, каза спортният директорът Руди Фьолер./БТА