Германия постигна трудна победа с 2:1 над Гърция в генералната си репетиция за UEFA EURO 2024. Контролата се игра на "Борусия Парк" в Мьонхенгладбах, а Бундестима трябва да прави обрат, след като в 33-ата минута Йоргоас Масурас откри резултата. В 56-ата минута Кай Хавертц изравни, а победният гол беше дело на Паскал Грос в 89-ата минута. 

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман изиграха слаб мач като цяло, в който създадоха малко на брой голови положения. След седмица Германия открива Европейското първенство, на което е домакин, с мач срещу Шотландия в Мюнхен. 

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Първата добра възможност за гол се откри пред гостите. Антонио Рюдигер сбърка в своята половина и позволи топката да му бъде отнета. Кълбоот се озова в Йоргос Масурас отляво, който пусна отличен пас към Христос Цолис. Нападателят шутира от десетина метра, но Мануел Нойер успя да избие. Топката отново се озова в Цолис, който този път от 2-3 метра нанесе удар, но вратарят с бляскава намеса с ръка отново спаси. 

В следващите минути Германия владееше повече топката, но така и не създаде нищо интересно пред вратата на Одисеас Влаходимос. В 22-ата минута Джамал Мусиала опита удар от далечна дистанция, но не затрудни вратаря на съперника.

В 33-ата минута Гърция поведе. Йонатан Та постави в трудна позиция Джамал Мусиала, като топката му беше отнета. Кълбото се озова в Христос Цолис, който нанесе удар от границата на наказателното поле. Нойер не се намеси добре и изби топката право в Йоргоас Масурас, който не сбърка от няколко метра - 0:1.  

В 37-ата минута Германия получи право да изпълни пряк свободен удар от удобна позиция. Тони Кроос обаче прати топката над вратата. Три минути след това Кроос центрира от свободен удар, а в наказателното поле Йонатан Та нанесе удар с глава, който премина опасно покрай вратата. 

В 42-ата минута гол на Германия беше отменен заради засада. Джамал Мусиала получи в наказателното поле, като опита да преодолее трима съперникови футболисти. Топката се озова в Кай Хавертц, който от 5-6 метра я прати във вратата, но се оказа, че е бил зад защитата на "елините".

Малко след това удар на Вангелис Павлидис се отби в крака на Йонатан Та и мина опасно покрай вратата на Мануел Нойер. От последвалия корнер Христос Цолис нанесе слаб удар, с който не затрудни вратаря на Германия. 

Втората част започна с удар с глава на Христос Цолис, който премина покрай вратата. В 51-ата минута шут на Роберт Андрих от далечна дистанция премина покрай вратата. Минута след това Та отправи удар с глава след центриране отляво, но не затрудни Влаходимос. В ответната атака шут на Вангелис Павлидис профуча покрай дясната греда. 

В 56-ата минута добрата игра на Германия през втората част даде резултата. Бундестима организира многоходова атака, като топката стигна до резервата Лирой Сане отдясно. Халфът пусна към Кай Хавертц в наказателното поле. Нападателят се обърна и нанесе удар, който след рикошет в Манолис Сиопис влезе във вратата за 1:1. 

В 63-ата минута Антонио Рюдигер позволи Цолис да му отнеме топката. Нападателят навлезе в наказателното поле отляво и нанесе удар, с който Нойер се справи. В 77-ата минута шут на Та от над 20 метра мина високо над вратата. 

В 83-ата минута след изпълнение на корнер топката стигна до Бенямин Хенрихс. Десният защитник отправи снаряд по посока вратата на Гърция от над 25 метра, но топката срещна горната греда. 

В 89-ата минута Германия направи пълен обрат. Защитата на Гърция не изчисти добре центриране на Сане отдясно. Топката се озова в Паскал Грос на границата на наказателното поле и халфът със страхотен удар в долния десен ъгъл вкара за 2:1. 


Германия - Гърция 2:1

0:1 Йоргос Масурас (33)

1:1 Кай Хавертц (56)

2:1 Паскал Грос (89)

Германия: Мануел Нойер, Йозуа Кимих, Антонио Рюдигер, Йонатан Та, Максимилиан Мителщет, Роберт Андрих, Тони Кроос, Илкай Гюндоган, Джамал Мусиала, Флориан Виртц, Кай Хавертц

Селекционер: Юлиан Нагелсман

Гърция: Одисеас Влаходимос, Лазарос Рота, Константинос Мавропанос, Пантелис Хацидиакос, Димитрис Янулис, Манолис Сиопис, Петрос Манталос, Йоргос Масурас, Анастасиос Бакасетас, Христос Цолис, Фотис Йоанидис 

Селекционер: Николаос Пападопулос