Капитанът на националния отбор на Швейцария Гранит Джака заяви, че всички в тима трябва да са много горди от представянето си в мача с Германия, който завърши 1:1.

Швейцарците пропуснаха да победят домакина на Евро 2024, след като допуснаха гол в самия край на срещата, който ги лиши и от първото място в групата. Въпреки това Швейцария се класира за осминафиналите на европейското като втори в групата, а Джака видя много позитивни сигнали след срещата във Франкфурт.

"Вижте как празнуват германците това равенство. Трябва да сме горди със себе си. Никога не е лесно да играеш срещу отбор като Германия. От този изравнителен гол ни заболя, но още преди мача влязохме с нагласата, че за нас започва едно ново предизвикателство" каза Джака, който бе определен и за "Играч на мача".

"Все пак трябва да поздравим нашия опонент. Но мисля, че ние трябва да сме горди от показаното. Всички на терена играхме един за друг и си покривахме гърбовете. Когато правим това, можем да постигаме големи неща. Просто трябва да търсим границите на нашите възможности. Ако ги достигнем, можем да победим всеки", добави Джака.  /БТА