Последните 12 месеца в европейския футбол ще бъдат запомнени с вихрената поява на Ерлинг Халанд. 20-годишният нападател на Борусия Дортмунд не спира да бележи и вече се говори за негов следващ трансфер в някой от грандовете като Ювентус, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен или Барселона.

Норвежкият национал изглежда непримирим на терена и това потвърждава и баща му Алф Инге Холанд.

“Виждате как Ерлинг приема всичко и се раздава на терена. Ако е вкарал два гола и трябва да бъде заменен, той се сърди, защото иска да запише хеттрик”, коментира Халанд-старши пред “Тутоспорт”.

“Синът ми е роден голаджия и винаги се е възхищавал на футболисти, които бележат по много, като Златан Ибрахимович и Кристиано Роналдо са двамата основни. Ерлинг имаше слабост и към Марио Балотели по времето му в Сити. Моето дете не спира да тренира и никога не се задоволява с постигнатото до момента. Ерлинг иска да стане най-добрият и е изцяло фокусиран към футбола. Той живее за играта".

Бившият футболист на Манчестър Сити потвърди, че през миналата зима Ювентус също е бил кандидат за привличането на таланта

"Тогава двамата ходихме да гледаме един мач на Ювентус и останахме очаровани от атмосферата на “Ювентус Стейдиъм”.

На този етап обаче няма индикации за скорошна раздяла между ХАланд и Дортмунд.

“Засега той е щастлив в Борусия. Но пък Ерлинг обича предизвикателствата и не знаем какво крие бъдещето. Ще видим…”, завърши Алф Инге Халанд.

Според информациите в договора на скандинавеца с Дортмунд има откупна клауза в размер на 75 млн. евро, която обаче ще стане активна чак през лятото на 2022 г. Ето защо очакванията са, че футболистът ще остане в клуба от Бундеслигата и през следващия сезон.