Вторият от миналото първенство в Бундеслигата РБ Лайпциг записа втора грешна стъпка от четири мача, след като завърши 2:2 като домакин на Борусия Мьонхенгладбах.

„Биковете” на два пъти повеждаха, но допускаха изравняване, а в края дори трябваше да пазят ремито, след като останаха с човек по-малко заради червен картон на Наби Кейта, който бе близо до това да „обезглави” Кристоф Крамер.

Новата звезда на германския футбол Тимо Вернер откри резултата в 17-ата минута, след като получи пас по земя отляво от Бернардо и засече мигновено към далечния ъгъл.

Няколко минути по-късно Бернардо фаулира Йонас Хофман в наказателното поле, а Торган Азар реализира отсъдената дузпа за 1:1.

РБ излезе напред в резултата отново в 31-ата минута след блестяща акция на Жан-Кевин Огустен. Той получи добър извеждащ пас от Наби Кейта като беше с гръб към вратата, но си пое майсторски и с едно докосване се озова очи в очи с Ян Зомер, след което успя да го преодолее.

В 61-ата минута гостите отново изравниха след куп грешки в отбраната на Лайпциг. Топката достигна до Ларс Щиндъл, който с добър изстрел от границата на наказателното поле вкара за 2:2.

7 минути преди края на редовното време Наби Кейта остави своите съотборници с човек по-малко след брутално влизане с високо вдигна крак в лицето на Кристоф Крамер.

Гостите обаче не успяха да се възползват и в крайна сметка двата отбора поделиха по точка.

В класирането Лайпциг е пети със 7 точки, а Гладбах е на 10-а позиция с 5.