Финалът на Евро 2024 ще се играе на Олимпийския стадион в Берлин, обявиха от УЕФА. Откриващата среща пък ще бъде на стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен.

Централата прие предложението на Германия градовете-домакини да бъдат разделени ни три географски зони, като на всеки три стадиона ще се разиграят мачовете от две групи.

Северната зона включва градовете Берлин, Хамбург и Лайпциг. Западната група от градове е Дортмунд, Дюселдорф, Гелзенкирхен и Кьолн. В южната зона са Мюнхен, Франкфурт и Щутгарт.

Турнирът с 24 отбора ще започне на 14-и юни и ще завърши на 14-и юли. За Германия това е четвъртото голямо футболно първенство, което приема в историята си. Първото е Световното през 1974-а година, следват Европейското през 1988-а и Световното през 2006-а година, което беше закрито пак с финал в Берлин. Олимпийският стадион е построен за Игрите през 1936-а година от режима на националсоциалистическата партия.

На Световното през 2006-а година мачът на откриването между националните отбори на Германия и Коста Рика също се проведе в Мюнхен и завърши 4:2 за домакините.