Капитанът на националния отбор на Франция Килиан Мбапе попадна под ударите на критиката в родината си, заради невъзможността да бъде на линия за мачовете на „петлите“.

Нападателят на Реал Мадрид ще пропусне двубоите от Лигата на нациите срещу Израел и Белгия, въпреки че беше на разположение за Реал Мадрид.

Нападателят получи мускулна контузия миналия месец, но се завърна на терена в Шампионската лига миналата сряда, когато Белия балет претърпя загуба от Лил.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан остави Килиан Мбапе извън състава, обявявайки че на 25-годишния футболист липсва подготовка, тъй като е изиграл твърде малко мачове.

Нападателят започна срещата при победата на Реал Мадрид срещу Виляреал в събота, но беше заменен след 71 минути на терена.

„Ако си контузен, не играеш за клуба си и не те викат в националния отбор“, каза бившият френски национал Максим Босис пред френския спортен всекидневник L'Equipe.

„Но когато влезеш от резервната скамейка в Шампионската лига и започнеш мач от шампионата, това прави нещата неясни. Той е специален играч. Ние знаехме това с Мишел Платини, когато  го искахме в отбора, дори когато беше контузен“, добави бившият играч.

Ситуацията на Мбапе е по-сложна, тъй като бившият играч на Пари Сен Жермен е капитан на националния отбор, след като му бе връчена лентата преди Антоан Гризман, който миналата седмица обяви оттеглянето си от международната сцена.

„Като капитан Мбапе трябва да бъде пример за феновете, а той не беше“, каза  говорителят на фенклуба на националния тим на Франция Фабиен Боне.