Футболните привърженици в Германия намират все по-интересни начини да се забавляват. Всичко започна от албанските фенове, които подразниха своите италиански съперници, като чупеха сурови спагети пред тях, съобщава Ройтерс.

След това австрийците последваха примера им, чупейки багети в лицата на френските фенове преди сблъсъка им на UEFA EURO 2024.

Освен оскверняването на национални храни по улиците - което предизвиква повече смях, отколкото възмущение - хранителни банери се появяват и на стадионите.

„Фондюто е по-добро от гулаша“, гласеше един на мача между Швейцария и Унгария.

„Яж паста, бягай по-бързо“, пишеше на италиански плакат на мача с Албания. А с наденицата е по-добра от гауда“, се хвалеха полските фенове срещу Нидерландия.

Хранителните обиди обаче до момента се оказват лоша поличба.

Албания загуби с 1:2 от Италия след чупенето на паста, а Австрия бе победена с 0:1 от любителите на багети французи.

Домакинът Германия благодари на късмета си, че страховитите хулигански проблеми са минимални, с повече счупени паста и хляб, отколкото счупени кости и бутилки.

„Слава Богу, насилието го няма. Вместо това виждаме много забавление и подигравки между феновете като тези весели „хранителни войни“, каза продавачът на храни Роланд Кох в Хамбург.

„Само не се закачайте с нашия къри вурст, че ще имате проблеми, предупреждавам ви!“, добави той, имайки предвид популярната наденица със сос, която се продава на неговия павилион и на почти всеки друг уличен ъгъл в Германия.