Отборът на Монако записа важна победа над Ница с 1:0 в мач от 25-я кръг на френската Лига 1. Попадението бе дело на Тиемуe Бакайоко в 81-ата минута на двубоя. Домакините играха с човек по-малко почти цяло второ полуреме, заради червения картон на Набил Дирар.

Монако остава втори във временното класиране във Франция с 45 точки, а Ница е трети с 39 точки в актива си.

Първото полувреме премина под диктовката на домакините е бе белязано от пропуските на Вагнер Лав. Още в 7-ата минута бразилецът пропусна първата добра възможност за попадение на Монако. Последваха нови забележителни пропуски в 23-ата и 40-ата минута, когато 31-годишният Лав не успя да реализира, стреляйки в глава фронтално срещу вратата. Марио Пашалич също имаше шанс да донесе преднина на домакините в 15-ата минута, но също не успя.

Ница пък можеше да излезе напред в добавеното време на първото полувреме след хубава комбинация в наказателното поле на Монако между Хатем Бен Арфа, Валер Жермен и Весан Козиело.

След почивката домакините бързо останаха с 10 човека, тъй като в 48-ата минута Набил Дирар първо получи жълт картон за нарушение, а протестите му донесоха втори жълт и съответно червен картон.

И двата тима имаха някои не лоши възможности за попадение и през второто полувреме, като в 78-ата минута Матьо Бодмер пропусна шанс за Ница. Три минути по-късно след центриране на Жоао Моутиньо, Тиемуе Бакайоко вкара за 1:0 полза на Монако.

В самия край на мача гостите можеха да изравнят, но Дориан Кади не успя да реализира в 88-ата минута и така победата бе за Монако с 1:0.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS