Отборът на Ница записа четвърти пореден мач без загуба в Лига 1, след като сътвори чудотворен обрат в домакинството си срещу втория Анже в 21-ия кръг на френското първенство. До 80-ата минута „орлетата“ падаха с 0:1, ала две дузпи в рамките на 3 минути им помогнаха да вземат важни точки в преследването на днешния си противник.

През първата част играчите на Клод Пюел демонстрираха ужасяваща игра, като изобщо не успяха да влязат в ритъм и логично се намираха изоставащи в резултата. Пиерик Капел, който първо изтърва чудесен шанс в 13-ата минута, попари домакините в средата на първата част, когато бе изведен сам срещу вратаря Йоан Кардинал и с премерен удар по тревата го преодоля.

Очевидно Пюел е имал разговор на висок тон на почивката, защото след излизането от съблекалните, Ница тотално иззе инициативата. Въпреки това все нещичко не достигаше на футболистите в червено-черни екипи, като в редица ситуации последният пас или не бе на място, или изобщо липсваше. Често пъти Хатем Бен Арфа предпочиташе сам да завършва атаките, тъй като срещаше малко подкрепа от останалите.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Мишел Сери тръгна на мощен рейд отляво, пробяга половината терен и при влизането си в наказателното поле бе посрещнат от Исмаел Траоре. Последният посегна да отнема топката, но вместо това хвана опорният крак на Сери и съдията посочи бялата точка. Бен Арфа запази спокойствие при изпълнението на дузпата и прати вратаря в грешната посока – 1:1.

Само три минути по-късно Анже допусна още по-фрапатна дузпа, като Венсан Мансо спря с две ръце центриране от фланга. Бен Арфа пак се нагърби с изпълнението, което беше дори още по-хладнокръвно. Нападателят този път стреля в обратния ъгъл и посоката отново остана загадка за вратаря.

Трите точки приближиха Ница само на една зад втория Анже, който има 34 в актива си. Лидерът Пари Сен Жермен е далеч напред с 54.