Отборите на Олимпик Лион и Ница не успяха да излъчат победител в дербито на върха от 34-ия кръг на Лига 1. Двубоят на стадион „Парк ОЛ“ завърши при резултат 1:1, като по този начин двата тима запазиха местата си във временното класиране. Лион остава на втората позиция, която дава право на директно класиране в груповата фаза на Шампионската лига, докато Ница е четвърти.

Тимът на Олимпик игра повече от час с човек по-малко, но въпреки това показаха характер и успя да стигне до точката, след като изоставаше в резултата с 0:1.

През първото полувреме гостите от Ница имаха превес в играта и логично първи стигнаха до гол. Той дойде в 18-ата минута, когато Валери Жармен се разписа. След атака отляво топката бе центрирана в наказателното поле на домакините, Жармен успя да се измъкне от засадата и останал абсолютно сам в пеналта с глава насочи топката в ъгъла на вратата за 1:0.

В 24-ата минута Максуел Карне трябваше да напусне преждевременно терена, след като получи директен червен картон за изключително груба игра срещу вратаря на противника.

През второто полувреме ролите се промениха и домакините започнаха да доминират. С това дойдоха и добрите положения пред вратата на противника.

В средата на втората част мачът бе прекъснат за близо десет минути. Бурният вятър в Лион напълни терена на стадиона с хартия, която феновете на домакините бяха използвали при една от хореографиите си.

Седем минути преди края на редовното време Лион успя да стигне до заветния гол след изпълнение на свободен удар. Александър Лаказет се оказа на правилното място в наказателното поле и довкара отбитата от гредата топка.