Светът на футбола очаква да разбере колко дълго френската суперзвезда Килиан Мбапе ще бъде извън UEFA EURO 2024 след счупването на носа си.

Диагнозата е доста обнадеждаваща според двама от съотборниците му.

„Счупен нос не е краят на света,“ каза халфът Адриен Рабио в сряда на пресконференция в Падерборн, където Франция провежда тренировките си. „И Килиан би трябвало да бъде с нас съвсем скоро.“

Уилям Салиба сподели, че е разговарял с Мбапе и нападателят се чувствал „малко по-добре“ преди да премине през още изследвания за нараняването на носа, което получи в първия мач на Франция от Група D срещу Австрия, който Франция спечели с 1-0.

Мбапе счупи носа си, като лицето му се сблъска с рамото на австрийския защитник Кевин Данцо. Видя се как кръв се стича от силно подутия нос на Мбапе, оцветявайки части от бялата фланелка на Франция в червено. Франция съобщи, че той ще трябва да носи маска, ако продължи да играе в турнира.

Следващият мач на Франция е срещу Нидерландия в петък и отборът все още не е потвърдил официално дали Мбапе ще може да играе.

„Видях го тази сутрин, беше малко по-добре,“ каза Салиба чрез преводач. „Мисля, че отиде да направи още изследвания. Не знам нищо повече.“