Германската легенда Лотар Матеус, който бе и национален селекционер на България преди години, прогнозира, че отборът на Франция ще победи Испания на полуфинала на Европейското първенство. Носителят на "Златната топка" направи това в редовната си колонка в списание "Шпорт Билд".

"До момента испанският отбор впечатли най-много на първенството, но отсъствието на Льо Норман, Карвахал и Педри ще ги направи уязвими", смята германецът.

"Можеше да се види и да четвъртфинала срещу нас (б. а. - Германия), че страдаха, защото защитата им не бе стабилна. Родри е отличен халф. Силни са по крилата, благодарение на Ямал и най-вече на Уилямс отляво. Не трябва да се забравя и Мората в центъра", смята Матеус.

"Те обаче ще се изправят срещу френската защита, която е изключително силна. Тео Ернандес играе отличен турнир отляво. Канте е равностоен на Родри и продължава да бъде първа категория на поста си. Атаката на тима засега не убеждава, но те имат невероятна класа с Мбапе, Дембеле, Тюрам, Коло Муани, Гризман и Жиру", написа той.

"Мисля, че французите ще загърбят егоизма заради перспективата да играят финал и прогнозирам трудна победа за тях с 2:1", завършва Лотар Матеус. /БТА