Крилото на националния отбор на Франция по футбол Кингсли Коман заяви, че иска да "прави още история" с тима на UEFA EURO 2024 и обяви със съмочувствие, че не се вълнува от второто място, предаде ДПА.

"По-късно се помнят само триумфите. Аз искам да правя още история с моята страна , каза футболистът на Байерн Мюнхен в интервю за групата Redaktionsnetzwerk Deutschland, преди първата среща на отбора срещу Австрия тази вечер.

"Когато играеш на толкова важен турнир, искаш да спечелиш, независимо дали си бил шампион последния път или не. Аз не се вълнувам от второто или третото място", каза Коман.

Заради контузия Кингсли Коман не беше част от отбора на Франция, който стана световен шампион през 2018 в Русия. През 2022 той стигна до финал с "петлите", загубен от Аржентина в Катар. Франция спечели за последен път европейско първенство през 2000.

"Вярвам, че можем да спечелим титлата, защото имаме потенциал, но, разбира се, знаем, че конкуренцията е огромна", добави футболистът.

Фактът, че първенството е в Германия е по-специален за играча на Байерн Мюнхен и единственото, което трябва, е да бъде във форма на време след сезон, в който имаше серия от контузии. "Ще се наслаждавам на всеки момент и ще играя с огромно желание", обеща Коман.