Отборите в Група D се подготвят за ключовите мачове, които ще определят класирането и кой ще продължи напред в турнира. Нидерландия, Франция, Австрия и Полша ще се борят за място в 1/8 финалите, като всеки мач е от решаващо значение.

Нидерландия може да си осигури класиране, като избегне загуба срещу Австрия. Те могат да заемат първото място в групата, ако спечелят, а Франция не успее да спечели, или ако завършат наравно, а Франция загуби. Равенство, съчетано с победа за Франция, ще постави Нидерландия на второ място. Ако и Нидерландия, и Франция спечелят или завършат наравно, първото място ще се определи въз основа на общата голова разлика, последвана от отбелязаните голове, картоните и накрая класирането в европейските квалификации. Същите критерии ще се прилагат, ако и двата отбора загубят, но за второто и третото място.

Франция, също с 4 точки, ще се изправи срещу Полша, която все още няма точки. Франция ще продължи, ако избегне загуба от Полша или ако Австрия не успее да победи Нидерландия. Те ще си осигурят първото място в групата с победа, при условие че Нидерландия не спечели. Споменатите по-горе критерии ще бъдат използвани за определяне на първото и второто място, ако Франция и Нидерландия спечелят или завършат наравно, и за второто и третото място, ако и двата отбора загубят.

Пътят на Австрия към осминафиналите изисква победа над Нидерландия. Те могат да спечелят групата, ако триумфират и Франция не успее. Равенство за Австрия, съчетано с загуба за Франция, ще доведе до трето място за Австрия зад Франция въз основа на преките двубои.

За съжаление, Полша няма шанс да достигне осминафиналите и ще завърши на четвъртото място в групата.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg