Ще използваме този мач, за да се подготвим за това, което ни чака в Германия. Това заяви селекционерът на Франция Дидие Дешан след нулевото равенство на „петлите“ срещу Канада в последна проверка преди Евро 2024.

Французите са в група D заедно с отборите на Полша, Нидерландия и Австрия, като откриват кампанията си срещу австрийците на 17 юни.

БТА
6 снимки

„Имахме няколко добри шансове през първото полувреме, особено в първия половин час, защото краят му беше по-труден. След почивката натиснахме дори на фона на всички извършени промени. Не е идеално, но беше важно да разпределим игровото време в тези две подготвителни срещи. Има други страни, които ще играят на Европейското и вече имаха трудни приятелски двубои. Ще използваме този мач, за да се подготвим за това, което ни чака в Германия“, каза Дешан за TF1 след контролата с канадците.

Франция е един от фаворитите за европейската корона, като до момента „петлите“ са триумфирали два пъти в надпреварата – през 1984 и 2000. През 2016 тимът отстъпи на Португалия на родна земя. / БГНЕС