Отборът на Марсилия победи с 2:1 Лил в един от най-интересните двубои от 12-тия кръг на френската Лига 1. Головете за домакините бяха дело на Морган Сансон и автогол на Габриел от състава на гостите. За Лил точен в края на мача беше Адама Суморо. 

Първото полувреме на двубоя не предложи почти никакви интересни моменти, като и двата отбора бяха изключително преедпазливи в подхода си. Общо за частта всъщност имаше само 3 удара, всички от които на сметката на марсилци. 

В началото на втората част първи удар нанесоха домакините. След изпълнение на свободен удар Майк Менян изпусна атрактивно топката, от което се възползва Бубакар Камара. Младият зашитник подаде към Морган Сансон, който на празна врата даде аванс на тима на Андре-Вилаш Боаш. 

Двубоят продължи да не е особено интерес за зрителите на "Велодром" но все пак в 79-та минута домакините стигнаха до втори гол. След карамбол в наказателното поле и удар на Валер Жермен с глава, двама от защитниците на "песове" опитаха да играят с топката и след двоен рикошет Габриел прати топката в собствената си врата. 

В 83-та минута все пак гостите стигнаха до почетен гол. Юсуф Язичи центрира от корнер, за да намери главата на Сумаре, който простреля Манданда от броени метри. 

Така Марсилия излезе на 3-та позиция с актив от 19 точки, измествайки именно Лил, който е с 18 точки след 12 мача.