Френските футболни клубове от Лига 1 и Лига 2 няма да освободят своите футболисти за мачовете на националните отбори, които ще се играят в страни извън Европейския съюз, съобщиха от Професионалната футболна лига на Франция. Причината е в строгите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

Двуседмичната пауза в първенствата започва след мачовете този уикенд заради старта на световните квалификации, като повечето национални отбори ще изиграят по три мача до края на месеца.

ФИФА обяви още миналия месец, че клубовете няма да пуснат своите играчи, ако се налага задължителен период на карантина или изолация от поне пет дни след завръщането в страната, от която е съответният клуб.

"В този контекст клубовете няма да може да разчитат за известен период на чуждестранните си играчи, които са пуснати за мачове извън ЕС", заявиха от Френската футболна лига.

Също така френските клубове няма да освобождават своите футболисти за лагерите на национални отбори, ако има рестрикции за пътуване между двете страни.