Селекционерът на испанския национален отбор Висенте дел Боске е категоричен, че "ла фурия" не е фаворит в утрешния финал на Евро 2012 срещу Италия, въпреки че в момента е действащ европейски и световен шампион. Дел Боске призна за високата класа на "скуадра адзура", която си е проличала по време на целия европейски шампионат.

"Двата отбора направиха паралелен турнир. Нашият стил е сходен с техния, стигнахме до дузпи в някои от мачовете. Италия стартира добре срещу нас участието си на Евро 2012. След това италианците продължиха да подобряват играта си. Не смятам, че има голяма разлика в класата на двата отбора", заяви Дел Боске.

Испания отново ще играе с трима нападатели, но има и алтернативни тактически планове преди утрешния голям финал срещу Италия в Киев.

"Всеки в отбора ще има своите задачи, но ще играем с трима в атака. Разполагаме с резервни планове. Сигурен съм, че и Италия има такива. Не мога да кажа, че Италия ще играе защитно. Те могат да променят тактиката си по всяко време. Знаят как да направят това и го доказаха във всичките години до момента. Разполагат с футболисти като Рикардо Монтоливо и Андреа Пирло. Полузащитната им линия е отлична. Всеки тим с подобни халфове заслужава да играе на финал", каза още селекционерът на испанския национален отбор.