Националният страж на Испания Икер Касияс бе крайно щастлив от факта, че „Ла Фурия“ се класира на финала на Евро 2012 след като елиминира по драматичен начин, чрез дузпи, тима на Португалия. Вратарят сподели, че испанците продължават да пишат история.

„Испания продължава да пише история. Казах го преди мача срещу Франция, казвам го и сега. Де да ни го беше казал някой преди 4 години“, щастливо обяви стражът.

Касияс обяви, че е бил спокоен преди изпълнението на дузпите, но сподели още, че „в такива моменти няма как нервите да не вземат връх“ и добави, че все пак това е „една лотария“.

Сан Икер си позволи да коментира и факта, че Серхио Рамос се осмели да изпълни наказателен удар, въпреки че изпусна на полуфинал за Шампионската лига между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен: „Трябва да продължиш да изпълняваш наказателни удари. Ние имаме много добри футболисти за това, освен това си пролича опита, които има Рамос в самото изпълнение. Започнахме зле, но важното е, че се справихме“.

„Учуди ме, че Роналдо не изпълни наказателен удар. Все пак Португалия има много добри футболисти. Те са специалисти в тези неща. Но това е решение на треньора, а може и на самия футболист“, каза още Касияс.

„Влязохме малко изморени в този мач, това не е извинение. Сега имаме един ден повече за възстановяване преди финала“, завърши Касияс.