„Направихме един много добър турнир, като се има предвид как играхме и срещу отборите, с които играхме: Германия, Холандия, Дания и Чехия. Тази вечер играхме по фантастичен начин и бяхме по-добри през редовните 90 минути, но не бяхме достатъчно ефикасни в продълженията. Испания беше по-силна в продълженията.

Ако можех да избирам начин, по който да загубим, не бих избрал този начин. Испания е един много добър отбор, но моите играчи си заслужиха почивката“.

На въпрос дали дузпата на Серхио Рамос в стил "паненка" е била решаваща при изпълнението на дузпи: „Не мога да кажа, че ударът на Рамос бе решаващ. Ние говорим за неща, на които аз обективно не мога да повлияя. Футболът е и въпрос на шанс, а ние нямахме много шанс в този мач. Испания заслужава да бъда на финала, но в същото време аз искам да благодаря на моите играчи за това, което показаха в целия турнир“.

Относно дузпите, Бенто коментира: „Петата дузпа трябваше да я изпълни Роналдо. Такъв бе редът. Смяната на реда /при изпълнението на дузпи - б.р./ между Нани и Бруно Алвеш, която се случи в хода на дузпите, не беше определяща“.

Като безмилостен колонизатор крачи по терените на Евро 2012 нашият играч Мичо Петров, и не оставя място за съмнение в победата си в предстоящия полуфинал Испания – Португалия. С bet365.com, на това европейско, играчът си ти.