Капитанът на Гърция Йоргос Карагунис обвини съдиите на Евро 2012 за грешки, които са ощетили неговия тим. Гърците победиха Русия с 1:0, благодарение на неговото попадение в края на първото полувреме и се класираха за четвъртфиналите.

„От началото на Европейското първенство всички съдии работят против нашия отбор. Реално ние трябваше да имаме 7 точки и да сме първи в групата, а не 4. Още в първия мач срещу домакините съдията ни вдига червен картон без абсолютно никакъв фаул. И УЕФА не разглежда случая. Освен това, два редовни гола ни отменят. Сега на мене ми вдигат жълт картон, а имаше чиста дузпа. Нека поне сега УЕФА да разгледа видеозаписа, защото съдиите явно са против нас“, сподели след мача с Русия капитанът на Гърция.

„Множество препятствия имаше пред нашия отбор, контузии, наказания - всичко. Но ние се справихме и ето ни на четвъртфинал. Днес си заслужихме победата. Нямахме никакъв късмет и днес, но все пак победихме. Гредата на Кацуранис трябваше да бъде втори гол за нас.“

„След мача с Чехия, когато разбрахме и за равенството на мача Полша - Русия, разбрахме. Имаме шанс и днес нашата жажда за победа се оказа решаваща. Мисля, че целият отбор демонстрира дух и характер. 5 минути преди края нашите момчета отпред тичаха и пресираха“, добави Карагунис, цитиран от БТА.

„Голът дойде в много важен момент. Той ни даде увереност и сили. Когато излитахме от Атина за първенството казахме на феновете, че всичко е възможно на Евро 2012. И сега мисля, че предизвикахме усмивки на много наши сънародници на лицата. Заслужихме мястото си на четвъртфинала, но по-важното е колко се потрудихме за това“ завърши Йоргос Карагунис.