Капитанът на гръцкия национален отбор по футбол Йоргос Карагунис изигра своя мач номер 120 за страната си. Така той изравни рекорда на Теодорос Загоракис, който беше капитан на шампионския отбор от Евро 2004. Това се случи по време на последната среща от група А на Европейското първенство по футбол между Гърция и Русия, в който Карагунис се превърна в герои за своите. Именно той реализира победното попадение за Гърция, което прати тима на четвъртфиналите за сметка на Русия.

Вечерта на Карагунис обаче бе помрачена от факта, че той получи жълт картон, който е втори за него на финалите и ще пропусне четвъртфиналния двубой на "елините".

35-годишният полузащитник на Панатинайкос е един от тримата, които бяха в съставаи през 2004-а година при изненадващата титла на Гърция на първенството в Португалия. Другите двама са Костас Кацуранис и вратарят Костас Халкиас.

Кацуранис пък заема 5-о място във вечната ранглиста на гръцкия национален отбор с 94 мача и може да се приближи до топ 3, ако продължи да играе. Иначе 3-и е Ангелос Басинас ъсс 100 мача, а 4-и десният бек от 80-те години Стратос Апостолакис с 96 мача.