Една от звездите на испанския национален отбор по футбол Андрес Иниеста коментира след историческия финал за Евро 2012, че играе най-вече за удоволствие, а не за да спечели най-престижното индивидуално отличие - Златната топка.

Както е известно, Испания спечели шампионата на Стария континент след разгромна победа над Италия с 4:0. По този начин испанците записаха имената си със златни букви във футболната история, тъй като се превърнаха в първия отбор, който дублира титлата си. „Ла Фурия“ спечели Европейското първенство през 2008 година, а сега триумфира отново. Между двете европейски титли момчета на Висенте дел Боске станаха и световен шампион през 2010 година.

„Много съм, щастлив, че станахме шампиони. Не ме интересува кой вкарва головете. Не играя, за да спечеля Златната топка, а за удоволствие. Ако хората оценят това, което съм свършил, ще бъда удовлетворен“, каза развълнуваният Иниеста.

„Великолепно е отново да победим и отново да станем европейски шампион. Сякаш сме в рая. Всичко бяхме на нужното ниво, за да победим Италия. Много съм щастлив“, каза още футболистът на Барселона.

„Всеки има своето мнение, всеки вижда нещата по-различен начин. Не сме тук, за да даваме оценки. Ние сме доволни от това, което демонстрирахме. Продължаваме, без да се главозамайваме“, показа скромност Иниеста.

За финал състезателят на „Ла Фурия“ обясни, че никога не е вярвал, че ще постигне подобни успехи: „Никога не съм вярвал, че ще стигна до тук. Винаги съм се наслаждавал на играта и просто съм искал да се занимавам професионално с футбол. В следващите години се надявам да продължавам да изпитвам същото удоволствие“.