Италия разпердушини клетия Лихтенщайн и го победи с 6:0 във втори мач за двата тима от група J по пътя към класиране за UEFA EURO 2020. Напълно резонно и очаквано „Енио Тардини” видя действията на само един отбор, а всичко стартира в 17-ата минута, когато Стефано Сенси откри. В 32-ата пък Марко Верати удвои, а в 35-ата Фабио Куалярела вкара от дузпа, за да стане най-възрастният голмайстор в историята на Италия.

В продължението на първата част Даниел Кауфман получи директен червен картон, а руският съдия отсъди дузпа, за да дойде втория гол на Куалярела – 4:0 за Италия. Второто полувреме пък се добавиха нови два гола, като първи в 70-тата Мойс Кийн покачи на 5:0, а седем по-късно футболистът на Каляри Леонардо Паволети оформи крайното 6:0 за Италия.

Така „скуадра адзура” затвърди силния старт и след два мача има шест пункта и 8:0 голова разлика. Лихтенщайн пък остава на дъното след 180 минути игра без гол, както и без точка. Още в 17-ата минута Леонардо Спинацола достави прекрасно центриране за Стефано Сенси, който бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава откри – 1:0. Четвърт час по-късно Марко Верати проби отляво навътре и „навърза” няколко футболисти на Лихтенщайн, за да завърши с хубав удар по диагонала – 2:0.

В 34-ата минута пък Марко Верати нанесе топовен удар след ъглов удар, а топката се отклони в ръката на Хаслер и реферът Левников отсъди наказателен удар за Италия. Зад топката застана Куалярела, който с мощен удар в центъра направи 3:0. В добавеното време на срещата пък Марко Верати стреля към вратата на Лихтенщайн, а стражът на гостите бе излязъл някъде, за да може топката да срещне ръката на Даниел Кауфман. Реферът изгони веднага футболиста на гостите, а втората дузпа на Куалярела завърши, както и първата – 4:0 за Италия.

Второто полувреме пък Италия намали осезаемо оборотите, но това не попречи на хората на Роберто Манчини да отбележат още голове. В 70-тата минута Леонардо Спинацола достави центриране отляво на далечна греда за Куалярела, който елегантно свали с глава за Мойс Кийн и той отблизо направи 5:0. В 72-ата минута пък Куалярела бе заменен от Ленонардо Паволети, а пет по-късно нападателят на Каляри се разписа с екипа на Италия. Джанлука Манчини центрира, а нападателят Паволети засече с глава, но Бухел отрази. Все пак при добавката стрелецът не сбърка и направи резултатът 6:0.

При следващите евроквалификации пък Италия ще гостува на Гърция, докато Лихтенщайн приема Армения.

В друг мач от групата Гърция стигна до равенство – 2:2, при гостуването си на Босна и Херцеговина. Босненците водеха с 2:0 на „Билино Полье” в Зеница след само 15 минути игра след голове на Един Вишча и Миралем Пянич. Второто полувреме пък Константинос Фортунис намали от дузпа в 64-ата, а миг по-късно Пянич бе изгонен с директен червен картон. Това даде стимул на „елините”, коитоизравниха резултата в 85-ата минута чрез Димитриос Коловос.

Така и двата отбора са с по четири точки след два мача, но второто място е за Босна, тъй като е с по-добра голова разлика. В идния кръг пък Босна гостува на Финландия.

5 снимки