УЕФА взе изключително любопитно решение за съдиите на полуфиналите от UEFA EURO 2024. Дуелът между Франция и Испания беше поверен на Славко Винчич от Словения, а Феликс Цвайер ще реферира дуела между Нидерландия и Англия.

Интересен факт е, че и двамата рефери са били арестувани през годините...

44-годишният Винчич е бил арестуван заедно с още 40 други души, когато полицията е нахлула в къща, в която са открити 10 пистолета, 14 пакета с кокаин и 9 таблетки с неизвестна субстанция. Сред иззетите вещи са още три бронежилетки, няколко лаптопа и пари в брой в различна валута на обща стойност 20 хиляди долара. Според медиите в Босна на партито в къщата е имало и няколко проститутки.
 
Винчич е задържан в ролята на свидетел и по-късно е пуснат от ареста. Адвокатите на рефера твърдят, че той се е озовал на грешното място в грешното време. Според тях Винчич е бил поканен в къщата от свои бизнес партньори за празненство. Съдията е обяснил на полицията, че не познава повечето от присъстващите на партито и никога преди това не ги е виждал.
 
Що се отнася до Цвайер, той беше уличен в скандал за уредени мачове през 2005-а година, когато главно действащо лице беше реферът Роберт Хойзер. Именно заради това Цвайер беше отстранен за шест месеца, тъй като беше доказано, че е приел подкуп от 300 евро. Самата случка дълго време беше крита от германските футболни хора, докато не беше разкрита от Die Zeit, който публикува секретни файлове от германската футболна федерация.