Шест отбора ще трябва да разпределят тази вечер последните три места за предстоящото Евро 2024. Полуфиналите в този своеобразен минитурнир на директна елиминация бяха изиграни на 21 март.

Ето и кои са финалните сблъсъци:
Грузия - Гърция
Украйна - Исландия
Уелс – Полша

Победителите ще се класират за Евро 2024 следващото лято в Германия, жребият за което вече бе изтеглен. Всеки от двубоите тази вечер може да наблюдавате НА ЖИВО по каналите на DIEMA EXTRA.

Грузия – Гърция 19:00 часа по DIEMA SPORT

В Плейоф А ще се сблъскат отборите на Грузия и Гърция. Южните ни съседи се представиха силно в квалификациите, завършвайки на трето място в своята група, но не успяха да се справят с конкуренцията на Франция и Нидерландия. Гърция не се е появявала на европейско първенство от 2012 година, но с пристигането на Гус Пойет нещата в тима се подобриха значително. Те надделяха категорично срещу развиващия се тим на Казахстан и сега ще излязат в добро настроение и пределно мобилизирани срещу Грузия.

От своя страна грузинците не направиха най-силното си представяне в квалификациите, където завършиха четвърти след Испания, Шотландия и Норвегия. Момчетата на Вили Саньол са домакини и това ще е допълнителен плюс за тях. Грузия е цели 28 места зад своя противник в ранглистата на ФИФА и никога не да надделявали над този противник, записвайки две равенства и седем поражения. Те обаче нямат нито една домакинска загуба, а завръщането на звездата на тима Хвича Кварацкхелия дават допълнително още доза оптимизъм.

Уелс – Полша 21:45 часа по DIEMA SPORT

Полша и Уелс спечелиха категорично своите сблъсъци от полуфиналите и ще трябва да определят в Кардиф един от трите последни финалиста на Евро 2024. Домакините имат сериозна инерция в последно време, като не са допускали загуба в последните си седем срещи, а имат и едно единствено поражение в 16 срещи на своя Кардиф Сити Стейдиъм”. Гостите от Полша не отстъпват в увереността, след като надделяха с впечатляващото 5:1 над Естония и ще се стремят да продължат отличната си серия, тъй като не са пропускали европейски финали в последните двайсет години.

Украйна - Исландия 21:45 часа по NOVA SPORT

Междувременно в последния сблъсък от плейофите за класиране на Евро 2024 именно в Полша съседите от Украйна ще посрещнат Исландия. Тимът на Серхий Ребров не може да домакинства на свой терен, тъй като страната продължава да води вече повече от две години война срещу Русия. Именно това е и една от причините, които допълнително повдигат цената на успеха за отбора в жълто и синьо.

Украинските футболисти на няколко пъти се препъваха именно на тази фаза, спечелвайки само един от възможни седем, в желанието си да достигнат няколко големи форума, но сега ще трябва да преодолеят подобен психологически проблем, ако искат да постигнат желаното.

Исландският тим постигна забележителна победа с 4:1 над Израел в четвъртък и това ще вдъхне допълнително самочувствие на островитяните. Мачът пък бе определен от наставника Аге Харейде като най-доброто откакто той е начело на отбора. Целта на Исландия е достигане на едва второ участие на европейско първенство след 2016 година, когато те направиха фурор и достигнаха до четвъртфиналите. “Нашите момчета”, както е прякорът на отбора в страната, са в отлична серия от три последователни успеха и ще влязат в добро настроение срещу коравия противник.