Звездата на националния отбор на Нидерландия Върджил ван Дайк смята, че неговият тим трябва да се опита да спре Килиан Мбапе като отбор, вместо да разчита на отделни играчи, когато двата отбора се срещнат в Група D на UEFA EURO 2024.

Нидерландците направиха голяма крачка към класирането за фазата на елиминациите, като победиха Полша с 2:1 в Хамбург в неделя. Нов положителен резултат срещу Франция означава почти сигурно място на осминафиналите за тима на Роналд Куман.

„Всички знаят неговите качества“, каза Ван Дайк.

„Трябва да дадем най-доброто от себе си като отбор, за да им попречим на Франция да отбележи гол, но очевидно той е играч от световна класа, който може да направи разликата за част от секундата. Ние трябва да сме готови като отбор за различен вид предизвикателство. Мисля, че показахме какво можем в последните няколко мача“, каза още бранителят.

„Имаме защита от най-високо ниво, готова да бъде тествана в петък. Този мач ще е най-важният на този етап“, каза още футболистът на Ливърпул.

Срещата е в петък, 21 юни, от 22:00 часа и ще се излъчва на живо по DIEMA и DIEMA SPORT 3. Гледайте двубоя с картина и в Gong.bg.