Броени месеци ни делят от Европейското първенство в Германия, което ще се проведе между 14 юни и 14 юли. Все още обаче не са ясни всички участници в шампионата, като предстои да се изиграят плейофите. Това ще се случи на 21 и 26 март и тогава вече ще знаем имената на всички 24 страни, които ще гледаме през настоящото лято.
 
Един от отборите, който си осигури участие на шампионата в Германия, е националният тим на Шотландия. Ще видим Стив Кларк и компания на второ поредно Европейско първенство, а „гайдарите“ със сигурност ще се надяват на добро представяне по немските терени. Един от асистентите в щаба на Кларк - Джон Карвър, сподели, че в близките месеци не очаква изненади и се надява, че Шотландия ще може да излезе с всичко най-добро в Германия. 
 
„Трябва да сме реалисти и да знаем възможностите си. Постоянно разговаряме за различни футболисти, които могат да са от полза и да ни направят по-силни, но в интерес на истината, не очаквам изненади. В една голяма степен сме наясно със състава за Европейското, само се надявам, всички да останат здрави и да имаме на разположение всичко най-добро.
 
Не разполагаме с кой знае какви алтернативи и някой трябва наистина много да ни впечатли до края на сезона, за да променим плановете си, но човек никога не знае. Разбира се, търпеливо ще изчакаме края на различните шампионати и отново ще обсъдим имената на футболистите, които да попаднат в състава за Европейското първенство, но определено имаме яснота. В постоянен контакт сме със Стив Кларк и както вече споделих, някой трябва доста да ни впечатли, за да решим да предприемем промени“, каза бившият мениджър на Нюкасъл.