Легендарният чешки футболист от близкото минало – Карел Поборски, смята, че за неговата страна е по-добре Кристиано Роналдо да е титуляр за Португалия, вместо да е резерва за срещата им на UEFA EURO 2024.

Двата отбора се изправят на 18-и юни в Лайпциг от 22,00 часа, а дуелът може да го гледате на живо в сайта Gong.bg.

Според Поборски звездата на португалците вече не е така полезен, както беше през годините и смята, че той повече ще пречи на селекцията им, отколкото да помага.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

„Казвам го от много време, че той ще е един от най-слабите хора за Португалия, ако стартира. Истина е, че феновете ще полудеят, ако го видят на терена, но на тези му години, той вече не е способен да донесе острота в отбора им. Аз като чех предпочитам да стартира срещу нас“, заяви славният офанзивен халф на чехите от миналото.

„Шапки долу за всичко това, което стори по време на кариерата си. Кристиано Роналдо е модел за увереност в спорта, но със сигурност няма да е полезен за отбора им на този шампионат“, продължи 51-годишният Поборски.

„Знам колко гола има на европейски първенства, но не ми пука за индивидуалните статистики. За Чехия този мач ще е много тежък. Дори да играем в нисък блок, португалците могат да бъдат много дейни и опасни“, завърши Карел Поборски.