Унгария постигна убедителна победа с 3:0 над Израел в генералната си репетиция преди началото на UEFA EURO 2024 в Германия следващата седмица. Домакините решиха всичко още преди да са изтекли и 25 минути, когато паднаха и трите попадения.

„Маджарите“ можеха да открият още в шестата минута, когато Барнабаш Варга достигна до центриране в наказателното поле, но прати топката в напречната греда.

Унгарците поведоха в резултата в 11-ата минута, когато Варта центрира към Роналд Шалай, а играчът на Фрайбург преодоля Омри Глазер с удар в долния десен ъгъл за 1:0.

Снимки: БТА / BTA
5 снимки

В 19-ата минута домакините удвоиха аванса си. Бендегуз Бола разчете добре ситуацията и пусна към непокрития Варга, който просто „чукна“ топката в опразнената врата за 2:0.

Само три минути след това падна и третото попадение за „маджарите“. Роланд Шалай сви топката към Варга, който с глава не остави никакъв шанс на Глазер да отрази, отбелзвайки втория си гол в мача, с което оформи и крайния резултат.

Пет минути преди края на двубоя Ласло Наги стреля от границата на наказателното поле, но прати топката в десния страничен стълб.

Унгария е в група „A“ на UEFA EURO 2024 заедно с отборите на Швейцария, Шотландия и домакините от Германия. Първият им мач на турнира е срещу „кръстоносците“ на 15 юни от 16:00 часа в Кьолн.