Отборите на Унгария и Швейцария дават начало на съботната програма на UEFA EURO 2024. Двубоят от Група "А" стартира в 16:00 часа може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА на Gong.bg, както и в пряко излъчване по DIEMA SPORT 3. 


Срещата между Унгария и Швейцария ще се проведе в Кьолн, като двата тима ще продължат шоуто, след като Германия вчера победи Шотландия в първия мач от групата и UEFA EURO 2024.  „Маджарите“ вече показаха, че прогресът им при Марко Роси не е случаен, като в състава личи името на халфа на Ливърпул Доминик Собослай, който е големият им лидер.

"В момента смятам, че в нашата група можем да сме третият най-силен отбор заедно с Шотландия", заяви Марко Роси.

"Нашата мечта и цел е да стигнем до осминафиналите. Доказахме, че можем да победим всеки отбор. Но сме наясно, че можем да загубим от всеки отбор. Ние сме стъпили здраво на земята и се фокусираме върху работата си", добави той.

Мурат Якин ще дебютира начело на Швейцария на европейско първенство, след като водеше тима по време на Мондиал 2022. 49-годишният специалист опита да обнови своя тим, вкарвайки голям брой млади футболисти. “Кръстоносците” не са в най-добрата си форма и имат една единствена победа в последните си седем двубоя в квалификациите. 

Унгария и Швейцария не са се изправяли един срещу друг на голям турнир от цели 86 години. 

16:00 часа / Унгария - Швейцария

Съдия: Славко Винчич (Словения)

Стадион: "Райн Енерджи", Кьолн

Начало: 16:00 часа