Младата звезда на Турция, Арда Гюлер вкара гол, който определено може да бъде кандидат за най-добър гол на първенството, като Турция разби надеждите на Грузия в техния дебют на Европейското първенство след победа с 3-1.

19-годишният футболист, известен като „турския Меси“ стана третият тийнейджър, който вкарва гол в първото си участие на UEFA EURO 2024,след Ференц Бене за Унгария срещу Испания през 1964 г. и Кристиано Роналдо за Португалия срещу Гърция през 2004 г. Той е също най-младият играч, който е отбелязал гол при дебюта си на Европейско първенство.

Гюлер, който се присъедини към Реал Мадрид през юли от Фенербахче и завърши сезона с пет гола в пет мача от лигата, като неговият клуб спечели „Ла Лига“ и стана първият турски играч, който е печелил Шампионска лига.

Бившият капитан на Уелс Ашли Уилямс каза по BBC One: "Невероятен гол. Говорихме за това, че това е шанс да се представи на голямата сцена на турнира и той наистина го направи."Показа своето качество. Очаквахме да видим нещо от него - това е невероятно."

Бившият защитник на Англия Стивън Уорнок добави "По-рано в мача видяхме как Арда Гюлер се движи из терена и показва тези красиви докосвания, които притежава. Моментът на магия, който видяхме с гола, беше просто брилянтен - това е само бегъл поглед към това, което той може да направи."

"Турският Меси се представи - какъв турнир за младите играчи," каза коментаторът Гай Моубрей.

Във втория мач от Група F за деня, Консейсао от Порто продължи тенденцията младите играчи да впечатляват на този турнир, като отбеляза победен гол в добавеното време в първия си състезателен мач за своята страна.