Поредният вълнуващ мач от програмата на UEFA EURO 2024 стартира в 19:00 часа на живо с картина в GONG.BG. Турция се изправя срещу Португалия. И на двата тима трите точки ще гарантират преминаване във фазата на елиминациите.

Португалия стартира с труден успех над Чехия с 2:1. Момчетата на Роберто Мартинес бяха изплашени от Чехия в началото и се нуждаеха от гол в добавеното време от резервата Франсиско Консейщао, за да спечелят трите точки. Те доминираха в мача и заслужиха победата, но представянето повдигна някои въпроси относно шансовете им да спечелят турнира.

Португалците ще трябва да се подобрят, ако искат нов успех на финалите в Германия.

Турция, от друга страна, постигна победа, която би трябвало да им даде реален тласък на увереността преди две по-трудни срещи в група F. Тийнейджърът Арда Гюлер се представи на международната сцена с превъзходен втори гол срещу Грузия, а Винченцо Монтела направи правилната селекция, тактика и смени.

Играта в защита е проблем за Турция, тъй като те запазиха само четири чисти мрежи в последните си 19 мача и изпратиха три гола срещу Люксембург, два срещу Латвия, четири срещу Япония и шест срещу Австрия през последните две години.

Задачата за турците не изглежда лесна, още повече, че никога не са побеждавали Португалия на еврофинали (три загуби). Всъщност те не успяха да отбележат гол и в нито един от тези три двубоя. Любопитното е, дали тази голова суша срещу Португалия ще приключи тази вечер.

Програма за събота:

Група F

16:00, Грузия – Чехия – на живо с картина DIEMA, DIEMA SPORT 3, Gong.bg

19:00, Турция – Португалия – на живо с картина Gong.bg

Група E

22:00, Белгия – Румъния – на живо с картина Gong.bg