Трент Александър-Арнолд разкри, че е работил върху ролята си в халфовата линия на английския национален отбор през последната година, като похвали Деклан Райс и Джуд Белингам за представянето им заедно с него при победата над Сърбия с 1:0 в груповата фаза на Евро 2024.

Мениджърът на "трите лъва" Гарет Саутгейт гласува доверие в стартовия състав на Александър-Арнолд за сметка на Конър Галахър и Коби Мейноо.

"Бях подготвен, но и мениджърът (Саутгейт) и (помощник-мениджърът) Стив Холанд работиха много усилено през изминалата година, за да разбера и знам ролята, която ми се иска да изпълнявам. Играя с двама от най-добрите, ако не и с най-добрите, халфове в света в момента Джуд и Деклан. В отлична компания съм и те ми помогнаха изключително много. Опитах се да допринеса възможно най-много за доброто представяне на състава. Беше ми обяснено каква е моята роля и как точно да бъда най-полезен за отбора. През първите 15-20 минути направихме много хубави неща, но тогава се видя само една част от нашата игра. Трябва да анализираме защо не играхме по този начин през всичките 90 минути. Все пак се справихме с един наистина труден противник. Най-важното от този двубой е победата. Надявам се, че и аз имам принос", заяви 25-годишният футболист на Ливърпул, цитиран от beIN Спорт.   

Вторият мач на англичаните на Евро 2024 е срещу Дания на 20 юни във Франкфурт.