В отбора на Дания са убедени, че са фаворит за успех срещу Словения в първия си мач от група "С" на UEFA EURO 2024 по футбол, но остават предпазливи по отношение на заплахата от младия нападател Бенямин Шешко, каза селекционерът Каспер Хюлманд, цитиран от агенция ДПА..

Датчаните изпревариха Словения в своята квалификационна група, за да стигнат до турнира в Германия. Но Словения разполага с 21-годишния Шешко, който идва на UEFA EURO 2024 след превъзходен сезон с РБ Лайпциг, отбелязвайки 18 гола във всички състезания, за да накара големите европейски клубове да искат да го привлекат, преди да се съгласи на удължаване на договора.

"В този мач сме фаворити, но уважаваме много Словения. Те оказаха страхотни резултати, особено срещу Португалия (победа с 2:0 в контрола през март) и трябва да дадем всичко от себе си, ако искаме да наложим нашата игра", каза Хюлманд на пресконференция.

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 напълно безплатно в сайта Gong.bg!

"Шешко е много бърз и има страхотен ляв крак. Това е футболист, който познаваме и играч, който сме анализирали много, защото той е важен за Словения. Той е голяма звезда, но ние сме готови за него. Щастлив съм, че изиграхме приятелски мачове, защото се изправихме срещу играчи, които ни напомняха за него", продължи датският селекционер.

Той е убеден, че 21-годишният футболист на Манчестър Юнайтед Расмус Хойлунд ще остави своя отпечатък по време на Еврошампионата в Германия.

"Понякога имаш период, в който не вкарваш много голове, но Расмус винаги прави голямо впечатление във всеки мач. Той е здрав и е мотивиран. Головете ще дойдат, но понякога ще трябва да се бориш повече за головете, а друг път те влизат с всеки удар", каза още Каспер Хюлманд. / БТА