Ромелу Лукаку е непредвидим за противниковите защити и ще има сериозна роля за белгийския национален отбор на Европейското първенство, сигурен е селекционерът на отбора Доменико Тедеско. Нападателят имаше голяма вина за отпадането от световния шампионат след няколко критични пропуска срещу Хърватия, но в момента е в добра форма.

Лукакку игра общо 53 минути в трите мача на Белгия в Катар 2022, след като преди турнира лекуваше контузия. Той ще бъде запомнен като един от най-големите виновници за отпадането, но в последните месеци нападателят е в много добра форма. Лукаку ще бъде титуляр срещу Словакия в мача от група Е, след като вкара 17 гола в 11 мача с националния тим след световното първенство.

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 напълно безплатно в сайта Gong.bg!

Лукаку е водещият реализатор в историята на Белгия с 85 попадения в 115 международни двубоя, а следващият е Еден Азар с едва 33.

"Броят на головете му говорят сами за себе си, но той носи повече за отбора от това. Ромелу знае точно кога да подаде, когато е с гръб към вратата и също така знае кога е време да се обърне и да стреля", заяви селекционерът Доменико Тедеско в интервю за официални уебсайт на УЕФА, цитиран от Ройтерс.

"Той е опасен за съперника в много ситуации, не само в статичните положения и центриранията. Ромелу е непредвидим в последната третина на терена и е трудно да се защитаваш срещу него. Не мисля, че на защитниците им е лесно". / БТА