Румъния и Украйна се изправят един срещу друг в мач от група Е на UEFA EURO 2024. Срещата е днес от 16:00 часа в Мюнхен и ще може да я гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg.

Двубоят е от изключителна важност и за двата тима, тъй като големият фаворит в групата е Белгия. Така мачът между двете съседни държава се явява ключов. 

Възпитаниците на Едуард Йорданеску записаха много силна квалификационна кампания, в която не допуснаха загуба. Северните ни съседи завършиха на първо място в групата си, като изпревариха Швейцария. Представянето на отбора в контролите обаче буди притеснение, тъй като те не успяха да се разпишат нито срещу България, нито срещу Лихтенщайн. 

В Румъния много разчитат на звездите си Хорациу Молдован, Раду Драгушин, Разван Марин, Денис Драгуш и Джордже Пушкаш. 

Украйна се класира за финалите в Германия след плейофи. Тимът остана трети в квалификационната си група след Англия и Италия. След това обаче се справи с Босна и Херцеговина и Исландия. Селекционерът Серхий Ребров може да разчита да доста сериозни имена - Андрий Лунин, Олександър Зинченко, Михайло Мудрик, Артьом Довбик, Виктор Циганков. 

Балансът на двата тима в срещите един срещу друг е абсолютно равен, като в пет приятелски мача досега съперниците са си разменили по две победи, а един от мачовете завършва наравно.

Главен съдия на мача е Глен Ниберг.