Сърбия успя трудно да се класира на UEFA EURO 2024, като завърши на второ място в своята квалификационна група, в която бе и България. "Белите орли" завършиха на втора позиция след Унгария, като успяха да се преборят с конкуреницята на Черна гора за втората позиция.

Сърбия не участва на Европейското първенство през 2020-а година, като не успя да се пребори с Украйна и Португалия, но сега се завръща на голямата сцена. Драган Стойкович е наставник на тима, като се справя по чудесен начин, макар и да допусна стряскащо поражение с 0:4 от Русия в контролен мач през март месец.

Спонсорирано

ПОДГОТВИ СЕ ЗА ЕВРО 2024 С EON

С EON SPORTS MODE получаваш цялата статистика за мачовете в реално време - тъчове, засади, нарушения, смени и още много информация. Прочети повече

Основните заплахи в офанзивен план определено ще са Александър Митрович, Душан Влахович и Сергей Милинкович-Савич. Сърбия разполага и с редица футобилисти, преминали през Висшата лига, като най-отчетливо е името на вратаря на Челси Джордже Петрович. Влахович и Митрович ще спорят за титулярното място на върха на нападанието, като двамата са подобни като стил тарани. Душан има 16 гола в Серия А с Ювентус през този сезон, докато Митрович е отбелязал 22 попадение в 22 мача в първенството с Ал-Хилал.

Сърбия се намира в група С, където са още тимовете на Словения, Англия и Дания. Очаква се "белите орли" да влязат в битка за второто място най-вече с Дания, като западната ни съседка е амбицирана да играе в елиминационната фаза на турнира. Пред Сърбия има два подготвителин мача, преди самия старт на надпреварата, като ще се изправи срещу Австрия и Швеция, за да може да набере ритъм за UEFA EURO 2024.

Сърбия е в колеблива форма, като има само три победи в последните си девет официални мача и ще се надява да може да подобри резултатите си, за да навлезе с положителна нагласа на предстоящия турнир.