Словашките национали няма да свеждат глави, въпреки разочарованието от обрата и загубата с 1:2 срещу Украйна в мач от европейското първенство по футбол, заяви капитанът Милан Шкриняр. Отборът на Франческо Калцона водеше на почивката с попадение на Иван Шранц, но допусна два гола през втората част.

"Първото полувреме беше окей за нашия отбор, но не можем да си позволяваме да играем като през второто. Не изпълнихме инструкциите на треньора и позволихме на съперника да обърне мача. Разочаровани сме. Представяхме си този мач по различен начин", заяви той за официалния сайт на UEFA EURO 2024.

"Изпуснахме голям шанс за победа и това е жалко, но няма да свеждаме глави. Трябва да обсъдим някои неща от второто полувреме и да ги подобрим".

Голмайсторът Шранц заяви, че словаците са започнали добре, но са се провалили през втората част: "Стартирахме много добре, но лека-полека загубихме контрол над мача. Оставяхме много пространство на украинците за контраатаки. Жалко. Имаме още един мач".

Вратарят Мартин Дубравка изказа подобно мнение: "Започнахме добре и вкарахме, но след почивката нещата се промениха. Те създадоха положения и вкараха два пъти, за наше съжаление. Ние не успяхме да натиснем. Все още сме близо до излизане от групата и сме в битката. Всичко ще се реши в последния мач", заяви Дубравка./БТА