Отборите на Шотландия и Швейцария излизат един срещу друг във втория си мач от UEFA EURO 2024. Мачът е трето от днешната програма на финалите в Германия и може да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3, както и в Gong.bg в специалния ни раздел LIVESTREAM.

„Гайдарите” нямат право на грешка във втория си мач, след като инкасираха тежко поражение с 1:5 от домакина Германия в мача на откриването. В същото време тимът на селекционера Мурат Якин тръгна с комфортна победа с 3:1 над Унгария.

Тимът на Шотландия представи може би най-постната продукция от началото на европейското първенство и надеждите на феновете на тима не са сериозни. От своя страна Шотландия изигра отличен двубой срещу Унгария и изглежда сигурен участник в елиминационната фаза на надпреварата.

В исторически план Шотландия има предимство в директните си мачове с Шотландия. „Гайдарите” имат осем победи и пет загуби срещу днешния си съперник. Три от двубоите са завършвали наравно.

Очаква се атаката на Швейцария отново да бъде водена от нападателя на Лудогорец Квадво Дуа, който направи страхотен двубой срещу Унгария и дори успя да вкара дебютния си гол за националния тим.