Шотландия и Унгария се изправят един срещу друг в последния си мач от група А на UEFA EURO 2024. Двубоят е днес от 22:00 часа и ще се играе в Щутгарт. Срещата може да гледата НА ЖИВО С КАРТИНА В GONG.BG. 

Мачът е решителен и за двата отбора, като и "гайдарите" и маджарите все още имат шанс за класиране за елиминационната фаза. За целта обаче в срещата ще трябва да бъде излъчен победител. Към момента шотландците са трети във временното класиране с една точка, докато селекцията на Марко Роси е на дъното след две загуби. 

Възпитаниците на Стив Кларк допуснаха тежка загуба с 1:5 от Германия на старта на турнира, но във втория си мач стигнаха до 1:1 срещу Швейцария. Маджарите от своя страна загубиха с 1:3 от "кръстоносците", а след това отстъпиха с 0:2 на Бундестима. 

Двубоят днес до голяма степен ще бъде за третото място в групата. "Гайдарите" имат шанс да се изравнят по точки с Швейцария, при успех над Унгария и загуба на отбора на Мурат Якин от Германия. Головата разлика на британците обаче е много по-лоша, поради което те трябва да се надяват на разгромен успех над Унгария днес. Четири точки обаче най-вероятно ще са им достатъчни, за да са сред най-добрите четири тима, завършили на трето място. 

Ситуацията на Унгария е далеч по-сложна. Маджарите също трябва да гонят убедителна победа, за да имат шанс да попаднат в елиминационната фаза. 

Шотландия няма да може да разчита на Киърън Тиърни. Защитникът е аут до края на турнира. Райън Портеъс е наказан. 

Звездата на Унгария Доминик Собослай пропусна последната тренировка на Унгария, но се очаква да играе.