Селекционерът на Унгария Марко Роси е наясно, че малко хора дават шанс на отбора му във втория мач от UEFA EURO 2024 срещу домакина Германия следващата седмица, но все пак вярва, че играчите му могат да поднесат изненада.

Унгария стартира участието си на Евро 2024 с поражение от Швейцария с 1:3, а във втората си среща ще играят срещу домакина на турнира Германия.

"Ако говорим за мача с Германия, мисля, че хората няма да заложат на нас нито един унгарски форинт, нито евро“, каза италианецът.

Роси каза, че само трима или четирима от неговите играчи са играли на  необходимото ниво срещу Швейцария, въпреки че подобреното представяне през второто полувреме дава надежда за следващите мачове.

Унгария беше сочена като един от отборите, които са способни да поднесат изненада на турнира след силната квалификационна кампания и серия от 14 мача без загуба, която беше прекъсната само от поражение в приятелски мач с Ирландия в подготовката за турнира.

Те играят срещу намиращия се в отлична форма отбор на Германия в Щутгарт в сряда, преди да се изправят срещу Шотландия, също в Щутгарт, следващата неделя.

"Към днешна дата изглежда невъзможно, но можем да компенсираме, както опитахме да направим на последното Европейско, когато загубихме от Португалия с 0:3 в първия мач, но след това завършихме наравно с Франция и бяхме на шест минути от класирането за осминафиналите за сметка  на Германия“, каза Роси.

Но Германия сега е друг отбор и не само защото спечелиха с 5:1 срещу Шотландия, казах в интервюта и преди, че според мен германците са най-големите фаворити за титлата", добави Марко Роси.

Унгария все пак таи надежди за класиране в следващата фаза, тъй като  четирите най-добри трети класирани отбора ще стигнат до осминафиналите./ БТА