Треньорът на Словения Матияж Кек бе горд с представянето на отбора си, макар да изрази съжаление от изпусната победа в самия край. 

"Показахме, че заслужаваме да сме на Европейското първенство. Футболът може да бъде жесток, но съм сигурен, че този отбор ще получи своето изкупление. Изиграхме смел и честен мач срещу силен съперник, който ще влезе в историята на словенския футбол", каза той на пресконференцията.

"Знаехме, че тимът на Сърбия е опасен при статичните положения. Понякога ни липсваше концентрация, но въпреки това аз съм горд с играчите и с невероятните им сърца. Сега ще се подготвим за последния мач от групата. Насочваме мислите си съм Англия. Те са определен фаворит, но така беше и с датчаните и сърбите. Така че трябва да вдигнем главите си и да се подготвим", добави той.

"Трябваше да сменим Шешко, защото получи крамп. Това ни коства проблеми във въздушните двубои. Успяхме да имаме контрол в 95 минути, пропуснахме последната. Нашата защита действа наистина добре. Трудно е след такъв резултат, но това може да сплоти отбора и сме привилегировани, че имаме такава подкрепа. Младите ни футболисти са обещание за бъдещето на словенския футбол", завърши Кек.