Селекционерът на Швейцария - Мурат Якин, се изказа ласкаво за нападателя на отбора Квадво Дуа след победата на „кръстоносците“ над Унгария с 3:1 в мач от група „А“ на UEFA EURO 2024. Нападателят на Лудогорец отбеляза първия си гол с националната фланелка в едва втория си старт за представителния тим, като моментално влезе в историята, превръщайки се в първия футболист от българското първенство с попадение на еврофинали.

„Знаехме, че можем да разчитаме на Дуа. Той е играч, който е силен в наказателното поле. Имаме такъв футболист в лицето на Бреел Емболо, но знаехме, че можем да разчитаме на него“, сподели Якин за Дуа, който бе предпочетен в титулярния състав на Швейцария за сметка на Емболо, влязъл след почивката и оформил крайното 3:1.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 напълно безплатно в сайта Gong.bg!

Наставникът на швейцарците не спести похвали и към Михел Ебишер, който се отчете с гол и асистенция за попадението на Дуа, както и към Емболо.

„Днес можем да се насладим на тази великолепна атмосфера с нашите фенове. Като треньор, аз имам роля в създаването на подходяща атмосфера сред играчите“, каза още Якин, който коментира и предстоящия съперник Шотландия:

„Не е лесно да играеш срещу Германия. Следващата сряда ни чака абсолютно различен мач. Важно е, че спечелихме първия си двубой, но не останах щастлив от второто ни полувреме, така че трябва да играем по-добре следващата седмица. Фантастично е да видим колко много швейцарски привърженици имаше днес на трибуните“, допълни той. / БГНЕС