Селекционерът на Шотландия Стив Кларк говори преди голямото начало на UEFA EURO 2024 в петък. Именно "гайдарите" ще срещнат домакина Германия в откриващия мач, а Кларк бе категоричен, че отборът му няма да подходи със страх към срещата.

"Знаем, че това е голям мач. В група само с четири отбора, имаме три мача и знаем какво трябва да направим, за да се класираме напред и върху това сме фокусирани", сподели наставникът на шотландския тим.

"Със сигурност ни очаква труден мач. Винаги съм подхождал по един начин - уважавай всичко, но не се страхувай от никого. Идваме тук с много уважение към домакина, знаем, че Германия е добър отбор, но се надявам утре вечер да покажем, че и ние сме добър тим", допълни той.


Гледайте UEFA EURO 2024 в каналите на DIEMA XTRA, както и НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg.


"Винаги когато излизаме на терена, вярваме, че можем да вземем добър резултат. Иначе какъв е смисълът? Подготвихме се и сме готови, надявам се, че ще покажем това. Трябва да сме горди, че сме тук. Измина много време от 1998-а година, когато последно пътувахме в чужбина, за да бъдем в подобен форум. Затова и всички сме развълнувани. Дано в крайна сметка сме още по-горди, че сме постигнали нещо значимо за шотландския футбол", заяви още Кларк.