Националният селекционер на Полша Михал Пробиерж коментира поражението с 1:2 от Нидерландия на старта на участието на „Дружина полска“ на Европейското първенство в Германия. Той призна, че „няма намерение да бие играчите“ и заяви, че Полша е изпуснал „най-важното – точките“.

„Имаше моменти, в които бяхме опасни, но имахме и такива, в които лесно губехме топката. Не затворихме Нейтън Аке. Ние обаче подходихме спокойно. Важното е, че от самото начало играхме агресивно с висока преса. Понякога ни липсваше хитрост“, заяви Михал Пробиерж.

Снимки: Gulliver/GettyImages
60 снимки

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 напълно безплатно в сайта Gong.bg!

„Трябва да се каже, че имахме наистина добри моменти. След промените задържахме топката по-дълго и успяхме да тласнем Нидерландия в защита. Жалко, че не успяхме да стигнем до равенство. Мога само да благодаря на феновете за подкрепата. Няма да отстъпим от този път“, каза селекционерът на Полша.

„Гледахме последните мачове и искахме да задържаме повече топката. Резервите показаха, че могат да бъдат част от отбора. Ние ще работим по този начин. Не че някой е виновен. Нямам намерение да бия играчите си. Липсваше ни качество във важните моменти. Казахме си в съблекалнята, че няма значение с кого играем, искаме да се научим да играем агресивно. Изпуснахме най-важното – точките“, завърши селекционерът на Полша. / БГНЕС