Националният селекционер на Англия - Гарет Саутгейт, направи интересно изказване по време на официалната си пресконференция преди утрешния финал срещу Испания на UEFA EURO 2024.
 
"Последните пет-шест седмици за нас бяха като влакче на ужасите, така че не знам къде се намирам в момента. Мисля само как да подготвя отбора за финала и искам да водя отбора така, както го правя последния месец. Когато поех тази работа, задачата ми бе да подобря представянето на Англия. Знам какво ще означава за всички в страната, ако спечелим титлата, особено за хората, свързани с английския футбол - от тези, които развиват млади таланти, до тези, които работят в клубовете от всички нива. Наистина смятам, че променихме представата за английския футбол по целия свят. Но докато не спечелим трофей, винаги ще има въпроси - както у дома, така и навън - за това как сме се справили", смята Саутгейт.
 
"Сега сме в доста различен момент като отбор, след два турнира и много повече опит в големите мачове. Предполагам, че имаше по-малко празненства, може би и по-малко удовлетворение от достигането до финала. Не бих казал, че това става обичайно, но вече е малко по-нормално за нас. Това твърдение само по себе си вероятно е малко нелепо предвид нашата история", добави селекционерът.
 
Той призна, че няма яснота около бъдещето си.
 
"Ще ми бъде много трудно да си тръгна, ако спечелим. В момента обаче е невъзможно да мисля логично за това, защото цялата ми концентрация в последните две години е насочена към спечелването на този турнир", завърши Саутгейт.