Часове преди първия мач на Португалия от Европейското първенство в Германия суперзвездата и капитан на тима Кристиано Роналдо използва социалните мрежи, за да отправи послание към феновете на „мореплавателите“.

Роналдо публикува видео с кадри, в които е с екипа на Португалия. Също така прави впечатление включването на редица кадри и с участието на португалски фенове. „Португалци, днес започва нова глава в нашата история. Спомням си с умиление първия ми ден с националния тим, един път, изпълнен с предизвикателства и победи. Сега имам привилегията да бъда заобиколен с отбор от шампиони, който е пълен с талант и решителност. С всеобщи сили и подкрепа ние превръщаме мечтите в реалност. Нека заедно да се борим за поредния триумф. Обединени, ние сме неудържими. Форца Португалия!“, написа той като коментар към видеото.

Тази вечер от 22:00 часа иберийците започват участието си на Евро 2024 с двубой срещу Чехия в Лайпциг. За 39-годишния Кристиано това ще бъде рекордно шесто Европейско първенство, като се очаква днес да запише и върхово постижение от 26 изиграни мача в турнира.