В група "D" Франция се нуждае от точка, за да си гарантира място на осминафиналите. „Петлите“, шампиони в турнира от 1984 и 2000, ще бъде сред първите два отбора, които директно се класират за следващата фаза, ако не отстъпят на Полша и Австрия не победи Нидерландия. Първото място ще е гарантирано за Дидие Дешан и компания при успех и издънка на „лалетата“. Двата тима направиха нулево равенство в предишния кръг от груповата фаза, като спечелиха първите си срещи с Австрия и Полша.

Срещата между Франция и Полша стартира в 19:00 часа и може да я наблюдавате НА ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg.

Нидерландия на Роналд Куман трябва да избегне поражението срещу Австрия, за да прогресира за осминафиналите. Тимът ще завърши на първо място, ако спечели мача си с австрийците, а Франция не победи Полша, или ако направи равенство, а французите загубят от „Дружина Полска“. Полша вече отпадна от по-нататъшно участие и ще играе за честта си срещу един от фаворитите за трофея. Австрия, воден от Ралф Рангник, все още има шансове и ще продължи напред, ако победи Нидерландия. Отборът е в добра изходна позиция и да бъде сред четирите най-добри трети отбора.

Срещата между Нидерландия и Полша стартира в 19:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и НА ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg.